Et interessant møte med Sivilforsvaret

I forbindelse med vår ambisjon om å knytte nyttige kontakter med de andre aktørene i den lokale redningstjenesten har vi tidligere besøkt AmbulansetjenestenHarstad brann og redningPolitiet og Universitetssykehuset Nord-Norge. 18. januar besøkte vi Sivilforsvaret.

Kvelden startet på eget utstyrslager med gjennomgang av vårt beredskapsplanverket for sommer, vinter/snøskred og båt sett i sammenheng med utstyrets funksjon og plassering på depotet.

I halvåtte-tiden møtte vi opp i de nye lagerlokalene til Sivilforsvaret. Her ble vi tatt i mot med nykokt kaffe, kake og en interessant presentasjon om Sivilforsvaret for Midtre-Hålogaland. Det var mye ved denne tjenesten, som faktisk dekker 18 kommuner, vi ikke var klar over. Dette medførte en interessant debatt rundt bordet.

Håvard og Elin er åpenbart opptatt av orden i rekkene. Vi lot oss fascinere av et utall plomberte aluminiumskofferter, flere kilometer med brannslanger, samt systematikken og logistikken for øvrig på deres nye lager. Dette er et distriktslager som dekker hele Midtre-Hålogaland.

Vi noterte for øvrig med interesse et imponerende antall nyvaskede kjøretøy, tilhengere og ulike finurlige tekniske løsninger ryddig organisert klar til aksjon.

Vi takker for et interessant møte, varm gjestfrihet og ser fram til videre samvirke.

Kvelden ble avsluttet med en matbit på et av byens spisesteder.

Tekst: Sverre – Foto: Elin og Sverre

Be the first to comment on "Et interessant møte med Sivilforsvaret"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.