2019 går mot slutten…

Nå som året går mot slutten ser vi tilbake på mye aktivitet i november og desember. Vi oppsummerer årets siste uker slik:

Helga 22.-24. November har folkehjelpere fra hele landet vært på kurs i Stavanger sammen med frivillige “kollegaer” fra Røde Kors Hjelpekorps og Redningsselskapet. To av våre lokal instruktører, Merethe Sætran og Øystein Skogvang, deltok.

Her lærte de å bruke simulering som treningsmetode. Simulering gir gode realistiske øvelser som igjen gir gode førstehjelpere

Kurset var en del av det nasjonale akutthjelperprosjektet som er støttet av Gjensidigestiftelsen.

20. november var vi innom den nye Ambulansestasjonen til UNN, lokalisert bak UNN HARSTAD. Her fikk vi omvisning i nye og funksjonelle lokaler.

Ambulansene ble også presentert. Interessant å se hvordan utstyret er organisert og hvordan logistikken i bilen fungerer.

Som seg hør og bør ble kvelden avsluttet med kaffe og brownies.

Vi takker for stor gjestfrihet!

27. november var Magnus Lønneberg på besøk. Vi hadde en utrolig interessant temakveld om beredskap og diskusjon om ulike scenarioer den frivillige redningstjenesten kan benyttes i.

02. desember var det dugnad på depotet. Alt materiell er nå omorganisert og klart for vintertjeneste.

Alle batterier er ladet og vi har hatt start på alle motorer. Her testes aggregat og lysutstyr.

03. desember hadde ungdomsgruppa temakveld hvor temaet var planlegging av lengre tur vinterstid, med utgangspunkt i erfaringer fra en ukestur i indre Troms. Vi snakket om hvilke tiltak man kan iverksette for å trygge en lengre tur. Temaer som ble diskutert var utstyr og pakking av dette, trygge veivalg, navigering bruk av kart, kompass og GPS, skredvurdering, kartlegging av forventet mobildekning, risikovurdering, samt hvordan etablere en plan B.

04. desember konkluderte vi med at temakvelden gjennomført for ungdomsgruppa også burde gjennomføres for våre voksne medlemmer og vi gjentok denne som ukas temakveld. Gode diskusjoner rundt bordet. Mye av dette er overførbart som relevante kunnskaper ved aksjoner vinterstid.

6.-9. Desember var et av våre medlemmer på Island i regi av Norsk Folkehjelp Sanitet sentralt. Formålet med turen var å se hvordan den Islandske Redningstjeneste er organisert. Vi besøkte 5 ulike grupper samt den islandske hovedredningssentralen.

07. desember ble det gjennomført ekstraordinært årsmøte i lokalene til Harstad Turlag. Som tidligere nevnt er gruppa på utkikk etter nye lokaler. En arbeidsgruppe har jobbet med å kartlegge ulike alternativer. Prosessen var nå kommet så langt at vi måtte forankre dette i egen organisasjon, samt avklare hvor mye av våre midler som kunne settes til disposisjon. Vi ble enstemmig enige om å fortsette kartleggings-prosessen. Vi kommer tilbake med mer informasjon etterhvert.

Noen timer senere var det på med finklær og duket for julebord på turlagshuset. En liten gruppe hadde forberedt en fantastisk aften.

Som alltid, når Magnus er involvert, var maten fortreffelig.

Siden Norsk Folkehjelp Harstad fylte 80 år akkurat denne dagen valgte Inge å oppsummere noen av høydepunktene fra perioden.

Stemningen var svært god og her tester vi våre evner i teamwork med bygging av høyeste tårn bestående av marshmallows og spagetti…

… og kappløp i mumifisering. Latteren satt løst her…

15. desember var gjengen samlet på sosial julehandel med gløgg og god stemning.

18. desember begynte vi å bli tom for faglige temaer 🙂 og gjennomførte en sosial samling med kaker og kaffe. Etter dette lot vi julefreden senke seg.

Norsk Folkehjelp Harstad ser tilbake på et svært givende år. Aktiviteten har vært høy og variert. Gruppa kunne i 2019 ønske en rekke nye medlemmer velkommen.

Etablering av en ungdomsgruppe har også vært kjærkomment, og en svært positiv prosess.

Vi ser fram til nye spennende oppdrag og prosjekter i 2020.

Norsk Folkehjelp Harstad ønsker alle våre samarbeidspartnere et godt nytt år og takker for god samhandling i året som har gått!

Tekst: Sverre Vigstad / Merethe Sætran

Foto: Espen Brekke, Merethe Sætran og Sverre Vigstad

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.