Rolige tider?

Norsk Folkehjelp Harstad ser tilbake på et halvår med betydelig mindre aktivitet enn vanlig, men full stillstand har det likevel ikke vært:

I perioden oktober – februar har vi blitt utkalt til 3 aksjoner. Vi er fortsatt i normal beredskap.

De siste aksjonene har vært av kortvarig art. Etter en av aksjonene valgte vi å øve litt med eget utstyr (siden vi likevel var samlet).

Vi øvde da blant annet på behandling av skadet person i vanskelig terreng og pasienttransport med bruk av vakuum-madrass og vår nye titanbåre.

Årsmøte

Årsmøtet ble gjennomført digitalt 10.02.21 og vi har også i år et fullsatt styre med noen få utskiftninger fra 2020. Etter gjennomgang av aktiviteter i 2020 kunne vi summere opp over 12.600 tjenestetimer.

Trening

Vi står foran en vinter med sannsynlige skredutfordringer. 20. februar ble det gjennomført en samtrening i skredinnsats på Aunfjellet. Her øvde vi på bruk av skredsøkere og effektiv utgraving.

Vår nye markørdukke med normal størrelse (og ikke minst vekt!!) ble gravd fram. Varmekonservering før transport var et viktig læringsmål.

Vedlikehold

Litt arbeid på hytta har det også blitt. Vi takker våre gode nabo-grunneiere for at vi fikk “overta” noen trær som stormen Frank hadde felt.

På depotet har båten har fått nytt batteri og vi har forbedret våre rutiner for lading av batterier. Takk til BilXtra for sponsing av batteriladere og Harstad batteriservice for sponsing av jumpstarter. Alt vårt materiell er operativt og står klar til innsats.

Møter / sosialt

I løpet av det siste halve året har vi en rekke ganger møttes digitalt, enten for styremøter eller temakvelder.

Det kan ikke legges skjul på at tiden vi er inne i også har vært utfordrende for oss og vi gleder oss til å kunne gjenoppta driften som normalt igjen.

PS: Vi jobber for øvrig med et spennende prosjekt som vi ser fram til å kunne presentere for våre trofaste følgere…

Foto: Sverre

Be the first to comment on "Rolige tider?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.