Påsken 2021

Koronasituasjonen gjør normal påskeberedskap utfordrende. Det er vanskelig for flere mannskaper å være på hytta hele eller deler av påsken slik vi bruker.

I år løser vi dette dette med hjemmeberedskap, men en liten kohort samles på hytta fra fredag til mandag slik at vi vil ha mannskaper og materiell tilgjengelig på Bjørnhaugen ved behov.

Trykk her for å se værmelding for området vårt.

Trykk her for å se skredvarsling for området vårt.

Palmehelgen

I palmehelgen var det varierende vær med snøbyger, men også sol. Utfarten fra Bjørnhaugen var stor, og parkeringsplassen var helt full. Til tross for lite snø var skiføret nokså bra, særlig med smørefrie ski eller feller.

Våren er i full anmarsj noe som medfører risiko for overvann og usikker is. Vær oppmerksom på dette.

Langfredag 02.04.21

4 mannskaper har etablert seg på folkehjelpshytta og flagget er offisielt heiset på Bjørnhaugen.

Værmeldingen for årets påske er ikke den beste, så det ble etablert “dobbelgarasje” for våre scootere.

Til tross for skiftende vær har det vært mye utfart og parkeringsplassen er full av bilene til folk som velger å ta turen ut i påsken.

Påskeaften 03.04.21

I dag har det vært overskyet og noe regn på Bjørnhaugen og temperaturen har vært på plussiden.

Vi har kløyvd et lass ved til kommende år og stablet denne.

Vi har også hatt en gjennomgang av det nye kartverktøyet SARTOPO som skal benyttes på Søk og redningsaksjoner og testet dette i praksis.

Til kveldsmat ble det tilberedt lammelår sponset av Rema 1000 Bergseng. Vi har også fått levert proviant fra Rema 1000 Seljestad, Bunnpris i havnegata og Harstadbotn bakeri. Tusen takk!

Første påskedag, søndag 04.04.21

I dag våknet vi til ca 20 cm nysnø på Bjørnhaugen. Været har vært skiftende, men avsluttet med sol blå himmel og noen minusgrader. Vi har kjørt spor nesten helt til Steinfjellet og mange har valgt å ta turen ut i det fine været.

Vi har også hjulpet Norske Redningshunder Harstad Lag å grave snøhuler som skal brukes under lavineprøver i morgen. Til tross for lite snø generelt i terrenget er det mye vindtransportert snø enkelte steder…

Kveldsstemning på Steinfjellet.

Kvelden går til tørking av utstyr før årets påskeberedskap avsluttes ute sammen med Norske Redningshunder Harstad Lag i morgen.

Harstad Tidende skrev dette om årets beredskap i dag.

Andre påskedag, mandag 05.04.21

Væsmessig sluttet påsken på samme måte som den startet. I dag våknet vi til strålende sol og blå himmel.

Etter hvert skyet det over, men det var svært mange som valgte å ta turen opp mot Melåa for å nyte den siste påskedagen i strålende vær.

Påskens siste dag gikk med til å hjelpe Norske Redningshunder Harstad Lag med gjennomføring av lavineprøver for 5 av lavineekvipasjene.

Samtrening, samhandling og vennskap. Mannskapene i den frivillige redningstjenesten i Harstadområdet kjenner hverandre godt.

Dette var en regodkjenning og alle 5 bestod. Gratulerer så mye til Norske Redningshunder Harstad!

Nok en gang er flagget høytidelig halt og vi har med tungt hjerte avsluttet påskeberedskapen på Bjørnhaugen. Grunnet koronaen kunne kun en svært liten gruppe være på hytta i år, mens resten av gjengen har hatt beredskapssekken stående klar i yttergangen.

Takk til alle som har bidratt på en eller annen måte!

Tekst / Foto: Sverre / Magnus / Victoria / Lars

Be the first to comment on "Påsken 2021"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.