Takk til Norske Redningshunder!

23.-25.10.2020 ble det arrangert treningshelg for den frivillige redningstjenesten i regionen. Initiativet for treningshelgen var en allerede planlagt hundeførersamling for ekvipasjene i Norske Redningshunder i Midtre-Hålogaland distrikt.

De andre frivillige organisasjonene ble invitert og vi hadde sammen med Røde Kors, Sivilforsvaret, redningsselskapet og Norske redningshunder planlagt en helg med fokus på samvirke i redningstjenesten. Denne helgen gjennomførte vi flere øvelser for å være best mulig forberedt når vi møtes på reelle søk og redningsaksjoner.

Vi ser tilbake på en vellykket helg med masse god trening som forbereder oss på det som kommer. Medlemmer fra ungdomsgruppa var markører på noen av øvelsene og fikk dermed se hvordan samhandlingen fungerer i praksis.

Scenarioet lørdag var at en båt hadde kantret mellom Kjeøya og Trondenes. 4 personer var savnet. Det ble søkt med hunder, mannskaper og båter – også hund i båt.

Søk med redningshund fra RS Simrad Færder.

En av de savnede ble lokalisert av en redningshund under en brygge. Båten til Norsk Folkehjelp Harstad og Redningsskøyta ble tilkalt for å bistå med førstehjelp.

En redningshund følger spent med på hva som skjer med den savnede. “Hvordan løser de dette?”

Båten til Norsk Folkehjelp Harstad blir ofte benyttet for å komme til hvor de større båtene ikke kan. Den benyttes ofte i ferskvann og for å søke i strandsonen og kan fraktes ut i terrenget på henger etter ATV.

En krevende uthenting av pasient ble løst sammen med mannskapet på RS Simrad Færder. Dette er samvirke i praksis.

Pasienten ble overlevert til redningsskøyta og transportert til møtepunkt for ambulanse.

Knoll og Tott: Sverre og Lars bemannet folkehjelpsbåten.

Søndag ble det gjennomført ettersøkningsøvelse i bynære strøk. Sivilforsvaret stilte med oppvarmet telt med utstyr til å drifte kommandoplassen.

Vi takker gode venner i Norske Redningshunder for initiativet og ser tilbake på en intens og lærerik helg sammen med Røde Kors, Norske Redningshunder, Redningsselskapet og Sivilforsvaret.

Tekst: Magnus Jonassen / Foto: Norsk Folkehjelp Harstad

Be the first to comment on "Takk til Norske Redningshunder!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.