Sanitetsvakt på maraton-fjelløp

Team 68`47 og IK Hind arrangerte Harstad Summits Trial Marthon 11.09.21. Norsk Folkehjelp Harstad hadde sanitetsansvar under arrangementet, som består av distanser på 12, 22 og 42 km. Vi presenterer noen bilder fra vakten her…

Etter en periode med mye nedbør spilte endelig værgudene på lag…

Siste forberedelser og fordeling av utstyr i startområdet.

Starten har gått. Disse deltagerne skal i løpet av timene som kommer forsere 42 km og 2000 høydemeter.

Musvannet var et knutepunkt i arrangementet. Her hadde vi 3 mannskaper og vår ATV.

Fra Musvannet.

Alltid beredt.

Geir Arne på vei opp mot posten lokalisert ved Hinnstein. Koordinering av ressursene og effektiv omdisponering av disse er viktig på dette arrangementet. Her bruker vi verktøyene våre fra redningstjenesten. Nødnett gir optimal dekning og nettbrett med SARTopo kartsystem viser hvor alle ressurser befinner seg til en hver tid.

Det går ikke an å legge skjul på at dette oppdraget stiller krav til utrustning. Med unntak av lysutstyr, båten og snøscooterne bruker vi denne dagen alt vårt materiell. Våre vakuummadrasser er plassert på hver sin ATV. Titanbåren på bildet brukes på Heia hvor det er ikke er mulig å komme opp med ATV. Vi ser Harstad by i bakgrunnen.

Behandling av fot med sårskader i målområdet.

Også i år gikk det nådig for seg. Noen deltakere valgte å bryte, og vi utførte en del pasientbehandling og transport. Merethe inspiserer her en sliten ankel.

Sanitetsvakter i denne størrelsesorden stiller store krav til oss – noe vi liker godt. Når vakten starter er mesteparten av jobben gjort. Dialog med arrangør, sparring og etablering av planverk med en fornuftig fordeling av ressurser og mannskaper er en forutsetning for suksess. Når traséen går over 10 topper og fordeler seg over 42 km er det viktig å studere kartet nøye og spørre seg hva hvis noe skjer her, eller her? Vi takker arrangøren for godt samarbeid også i år! Vi erfarer som vanlig små detaljer som vi kan justere for å optimalisere neste års tjeneste.

Bra jobba til alle som har deltatt på en eller annen måte, før under og etter arrangementet – ikke minst de som var ute og sprang!

Tekst: Sverre – Foto: Norsk Folkehjelp Harstad

Be the first to comment on "Sanitetsvakt på maraton-fjelløp"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.