September 2020

September 2020 ble også en hektisk måned for lokallaget. Her følger en liten rapport fra våre aktiviteter i september 2020: Kurs, Stafett for livet, Temakveld, Dugnad og Harstad Summits…

Nødnettkurs

September startet med Nødnettkurs 02.09.20 hvor 13 stk deltok.

Regionale kurs

Helga 4.-6. September ble det arrangert Felleskurs i Målselv Fjellandsby. Her møttes 50 folkehjelpere fra hele Nord-Norge til ulike kurs.

Seks av våre medlemmer deltok. Victoria og Elizabeth på kvalifisert nivå førstehjelp, Victoria på grunnkurs ledelse, Martin og Jan Hugo på Søk og redningskurs.

Merethe Sætran deltok som instruktør på grunnkurs instruksjon.

Etter ei lærerik, intens og morsom helg kunne vi gratulere alle våre med vel gjennomførte og beståtte kurs.

Stafett for livet 05.09.20.

Stafett for livet ble gjennomført 05. september 2020. Stafett for livet er en symbolsk markering. Normalt blir den belastningen en kreftpasient opplever synliggjort ved at man gjennomfører en sammenhengende stafett i 24 timer. Norsk Folkehjelp Harstad opplever dette som en viktig og meningsfull markering og har støttet arrangementet med 24 timers sanitetstjeneste både i 2018 og 2019. Se kavalkade fra 2019 her.

Grunnet koronaen ble årets markering digital og med en stand i Generalhagen. Vi stilte opp også i år i tilfelle noe skulle skje og for å kunne bistå i overholdelse av smittevernreglene. Men viktigst av alt for å vise at vi støttet saken.

Montering av avfallsbokser for HRS

Norsk Folkehjelp Harstad er trukket ut som et av lagene som gir Hålogaland Ressursselskap en hånd med montering av nye avfallsbokser til beboerne i Harstad og omegn.

07. og 08. september startet en hektisk dugnad.

Disse boksene ble klargjort den første kvelden. Kanskje vi har klargjort nettopp din boks for returpapir?

23. og 24. september fortsetter arbeidet.

Temakveld navigering

Onsdag 16. september ble det gjennomført temakveld om Kart og Kompass. Vi er i en prosess hvor vi planlegger å gjennomføre reautorisasjon i søk og redning. 7 stk deltok og frisket opp sine kunnskaper mot den kommende høstøvelsen.

Sanitetsvakt Harstad Summits 19.09.20

Harstad summits ble gjennomført 19.09.20. Dette er et fjelløp på 12, 22 eller 42 km. Den lengste distansen (full maraton) er innom de aller fleste toppene rundt byen. Dette ble første gang gjennomført i 2019. Etter samarbeidsmøter i forkant, pakking av utstyr og finplanlegging helt fram til kvelden før var også vi klare til start lørdag kl 0900 utenfor Harstad rådhus.

Vår ATV fulgte deltakerne Sentrum – Sama – Samaåsen – Hagan – Bergseng – Åsegarden til Steinsåsvannet før vi slapp dem ut i terrenget.

Ved Musvannet ble de møtt av nytt lag også utstyrt med ATV.

Ved foten av Hinnstein ventet nye mannskaper.

I nedstigningen mellom Heia og Pevassfjellet ventet et nytt lag.

I mellomtiden hadde vår ATV flyttet seg fra Steinsåsvannet til Pevannet og da deltakerne kom ned til Pevannet ventet et lag også her.

Et nytt lag ventet på deltakerne da de kom i mål.

Til tross for en nokså utrygg værmelding var det tidvis sol og langt mindre nedbør enn fryktet. Vi takker arrangør for ryddig og god samhandling, samt aktuelle grunneiere for tilgang til nødvendige skogsveier.

Alle foto: Medlemmer i Norsk Folkehjelp Harstad

Be the first to comment on "September 2020"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.