Stafett for livet

Stafett for livet ble gjennomført i i Harstad for første gang 08.-09. september 2018.

Stafetten symboliserer at en kreftsykdom aldri tar pause, men er til stede hele døgnet og at det alltid bør være noen på banen for den som er syk.

Under fantastiske forhold ble det tilsammen gått 52.237 runder rundt friidrettsbanen på Stangnes for å støtte kreftsaken. Dette tilsvarer 20.814 km!

Norsk Folkehjelp Harstad bisto for å øke sikkerheten under arrangementet.

Oppslutningen rundt arrangementet var stor. Til sammen 1600-1700 mennesker var innom området i løpet av helgen. 1115 personer deltok.

Lysmarkeringen på lørdags kveld ble vakker, verdig, helt spesiell og definitivt til ettertanke. Stjerneklar himmel og nordlys satte prikken over i-en.

Vi valgte å dele døgnet inn i fire vakter med 4-5 mannskaper på hver vakt. Her tar kveldsvaktene en kopp kaffe etter mørkets frambrudd.

Natten har senket seg. Været var upåklagelig, og soloppgangen søndag morgen var nydelig.

I kombinasjon med vakthold gikk vi også noen timer for å vise vår støtte til saken. Her ser vi tre generasjoner folkehjelpere i aksjon…

En imponerende logistikk var etablert i form av scene, lyd, strøm, telt til de ulike lagene, samt spisesteder.

Et enstemmig årsmøte i Norsk Folkehjelp Harstad bestemte allerede i februar 2018 at vi ønsket å støtte kreftsaken med sanitetsvakt under dette arrangementet. Vi ble derfor presentert som en av arrangementets sponsorer.

Vi takker arrangør for godt samarbeid og vel utført viktig arbeid!

Tekst: Sverre – Foto: Elisabeth / Sverre – Faktahenvisning: Harstad Tidende / Kreftforeningen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.