Sivilforsvaret i full bredde

Redningstjenesten i Norge består av et nært samarbeid mellom profesjonelle og frivillige aktører. I sum utgjør dette en enorm ressurs. Denne gangen var det en profesjonell aktør, Sivilforsvaret, som hadde invitert Politiet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp til å stille med innsatsleder, markører og observatør til en øvelse 15.10.2019. Totalt 60 (!) mannskaper deltok fra Sivilforsvaret.

Øvelsen fant sted i Sollifjell Alpinsenter. Totalt 10 markører hadde vært utsatt for en eksplosjon og hadde forsvunnet i anlegget. Røde Kors og Norsk Folkehjelp bistod med skadesminke. Mørket hadde allerede senket seg og markørene var gjemt i terrenget. Det var et imponerende syn når 60 hodelykter ble satt i aksjon. Med tillatelse fra Sivilforsvaret publiserer vi her bilder av deres dyktige mannskaper i tjeneste.


En markør blir funnet bevisstløs. Det fokuseres på pasientundersøkelse og frie luftveier.

Tone blir funnet nedkjølt og med store brannskader.

Victoria hyler av smerte etter et traume. Ingen ting å si på oppfølgingen, kunne hun konkludere med i etterkant.

Victoria overflyttes til båre for transport inn i varmen. En komplisert operasjon når pasienten har sterke smerter.

Blek om nebbet blir Elisabeth funnet under en gran…

…godt med et pledd rundt skuldrene da.

Midt inni granskogen blir Tore funnet, bevisstløs og kald.

Koordinering og planlegging av videre transport av den skadde.

Øvelsen ble som alltid avsluttet med evaluering, og læringsmomenter ble diskutert. Vi takker Sivilforsvaret for anledningen til å se dere i aksjon, og takker samtidig for et varmt møte i en kald og mørk høstkveld.

Foto: Victoria / Sverre

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.