Aktiviteter for flyktninger

19. og 20. mars 2016 gjennomførte Norsk Folkehjelp Harstad et prosjekt for flyktninger ved vår hytte på Bjørnhaugen. Planlegginga starta allerede i januar. Vi har hatt både idémyldring og planleggingsmøter, 3 stk i tillegg til mange mail. Vi leverte søknad med prosjektbeskrivelse og fikk positivt svar og tilsagn om midler fra Norsk Folkehjelp sentralt. Et slikt prosjekt krever mange timer planlegging, men det er verdt det når resultatet blir så bra som vi opplevde i helga. 30 ungdommer i alderen 14-18 fikk oppleve vinter og påskestemning. I tillegg fikk de en kort innføring i enkel førstehjelp og hjerte-lunge-redning. De lærte noe og det samme gjorde vi. Søndag fikk vi i tillegg besøk av flere frivillige som ønsket å være sammen med oss samt en av våre medlemmers mamma, Tove, som var der begge dagene og lagde middag, lørdag fikk hun også god hjelp av en av deltakerne. De fant virkelig tonen på kjøkkenet :-). Det ble mye latter og mange smil i løpet av helga. Ungdommene satte spesielt pris på å få kjøre litt scooter, men skigåing var også en stor hit. Så stor at vi måtte ut på leiting etter de aller ivrigste. De hadde nok gått helt til topps i de flotte nykjørte sporene om vi ikke hadde innhentet de midt på Aurvatnet. Dugnad bidro de og med. Fem av dem måket nabohyttas veranda. Dette ble satt stor pris på.

 

Prosjekt for flyktninger

Merethe organiserer tilrettelegging av snøborgen.

Prosjekt for flyktninger

Scootertur, eller tur på sleden, var svært populært.

Prosjekt for flyktninger

15 flyktninger og folkehjelpere samlet foran Norsk Folkehjelp Harstad sin hytte på Bjørnhaugen. Personene på bildene er gjort ugjenkjennelige for å ivareta personvernet.

TUR MED ANNA ROGDE

20160604_142944

Lørdag 04. Juni inviterte vi 40-50 asylsøkere (kun ungdommer) med oss på tur med Anna Rogde. Turen gikk fra Harstad sørover til Kilbotn med retur noen timer senere.

Det ble en flott tur i et majestetisk skip, hvor den Nord-norsk kysten ble betraktet akkompagnert med nylaget fiskesuppe.

Tekst: Merethe Sætran & Sverre Vigstad  – Foto: Merethe Sætran / Ann Kristin Larsen

 

 

Be the first to comment on "Aktiviteter for flyktninger"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.