Påskeberedskapen 2019

Fredag 19.04.19

Været har gått over til mildvær, og i natt sov ungdomsgruppa i snøhule. Litt drypping fra taket, men ikke verre enn at de sov helt til tiden var inne for å innta en sen og bedre frokost.

Dagen gikk med til å trene på praktiske ferdigheter. Ungdommene trosset vind og regn og gikk skipatrulje opp mot Steinfjellet.

 

Her fikk de samtidig øvd seg på bruk av nettbrett og nødnett. Den eldre garde trente KO-ferdigheter og operativ ledelse.

Her har laget tatt seg fram til oppgitt posisjon formidlet via nettbrett, for å finne…

… en nedgravd og velfortjent premie 🙂

Utfarten i dag har for øvrig vært liten. Skiføret er preget av de siste dagers mildvær.

Torsdag 18.04.19

Vi våknet i dag til fantastiske forhold. Her er utsikten mot Storvann syd, Haukebøtinden, Sætertinden og Kongsviktinden.

Vi var tidlig ute i dag. Ungdomsgruppa etablerte kafe i Appelsinsvingen og solgte vafler og juice. Dette var  svært populært.

Mange besøkte oss i dag og totalt gikk det 5 liter vaffelrøre.. (og en tank bensin til aggregatet :-))

Dette er altså området Norsk Folkehjelp har beredskap i…

Etterhvert kom det noen skyer sigende over Melåplatået…

 Tore snakker med skituristene…

Onsdag 17.04.19

I dag startet den formelle påskeberedskapen. Alt relevant materiell er nå flyttet til Bjørnhaugen. Vi startet påsken med en del forefallende arbeid på hytta…

Flaggstangen hadde fått en del juling i løpet av vinterstormene, og skruene som holder delene sammen hadde løsnet. Vi tok ned flaggstangen. Sondre og Elisabeth lager gjenger til nye skruer.

I morgen planlegger Ungdomsgruppen å steike vafler for salg i Appelsinsvingen. Aggregatet har ikke vært i bruk på en stund. Elisabeth løsner luftfilteret for å gi det en spray med startgass. Nå maler det som en katt, og alt er klart til i morgen. Til de av dere som skal innover i morgen, husk mobiltelefon med VIPPS.

Ivar hadde tatt med motorsagen, og vi sagde opp vinterbrensel til neste år.

Om kvelden tok vi oss en tur til Steinfjellet. Dette gjør vi for å kontrollere at alle har kommet seg ned, samt for å sjekke hvor mange som overnatter i området og slå av en prat med disse. Dette er også en naturlig del av vår kontinuerlige trening i praktisk bruk av eget utstyr (scooter, pulk, vakummaderass,  nettbrett, nødnett, skredsøker, GPS etc..)

Solnedgang ved toppen av Steinfjellet.

Solnedgang på Steinfjellet…

Vakkert…

Erfaringer og kunnskaper deles mellom to generasjoner folkehjelpere…

Flotte ungdommer i ungdomsgruppen til Norsk Folkehjelp Harstad. Disse kan du hilse på i Appelsinsvingen i morgen.

Sondre hadde tatt med slalåmskiene, og som en av svært få denne vinteren kjørte han ned fra Steinfjellet med slalåmski.

Kvelden ble avsluttet med klargjøring av vårt utstyr til nye oppdrag i morgen.

Palmehelgen

Innledningsvis har vi delt vårt materiell på to lokalisasjoner. Vi har i palmehelgen hatt en scooter og halvparten av vårt materiell både i byen og ved hytta på Bjørnhaugen. Hytta har vært bemannet i palmehelga.

Palmehelgen har vært preget av overskyet vær, men søndagen var ikke solen langt unna…

Det har vært mildt noen dager, og skiføret bærer preg av dette. Likefullt kan man med smørefrie ski, kortfeller eller kreativt bruk av klister få en flott skiopplevelse.

I år satser vi på å gjennomføre påskeberedskap fra onsdag 17.04.19 til andre påskedag. Da frakter vi opp resten av utstyret fra Harstad sentrum til Bjørnhaugen. Vi har laget en plan for rullering, og vil bemanne hytta med 3-4 erfarne mannskaper per døgn.

I år skal mange av våre ungdomsgruppemedlemmer være med. De legger blant annet opp til overnatting i snøhule og masse vintermorro. Hvis været blir bra snakkes det om å ta med aggregat og selge nystekte vafler og juice i Appelsinsvingen…

Relevante mediaklipp:

Harstad Tidende 17.04.19

Harstad Tidende 17.04.19

 

Bilder: Sondre, Elisabeth og Sverre / tekst: Sverre


Snarvei til snøskredvarsling for Sør-Troms på Varsom.no sine sider sider finner du her.

Snarvei til Yr.no sin værvarsling for vårt område (Bjørnhaugen) finner du her.


 

Be the first to comment on "Påskeberedskapen 2019"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*