Samarbeid med Harstad Turlag

Harstad Turlag startet i 2019 prosessen med å legge ut klopper på strekningen Bjørnhaugen – Håkonsbu. Norsk Folkehjelp ble kontaktet for å transportere materialer som skulle legges videre inn i Kongsvkdalen.

Kjøretillatelse ble innvilget, og prosessen startet med oppkjøring av trase fra Bjørnhaugen inn i Kongsvikdalen. Etter noen dager med minusgrader hadde sporet fått satt seg og prosjektet kunne starte…

Torsdag 27. februar dro et gjeng opp på hytta med begge scooterne.

Vi oppdaget raskt 9! bunter med 2″ x 8″ som lå klare til transport utenfor turlagshytta på Bjørnhaugen.

Sammen med turlaget ble materialene lastet og fraktet opp i Kongsvikdalen langs Storvann syd. 2 tømmerdoninger fikk vi låne lokalt. Tusen takk til de som stilte disse til disposisjon!

Oppdraget var velorganisert, oversiktlig og greit, men været var ikke det beste. Store snømengder og høy rasfare gjorde at vi fikk kjørt opp omtrent halvparten av de totalt 406 lengdene i denne omgangen.

17. – 18.04.20.

Snøforholdene hadde nå stabilisert seg, og etter befaring av området i påsken besluttet vi at det burde være mulig for en liten gruppe mannskaper (mtp korona) å gjennomføre siste del av oppdraget.

Det var mange plussgrader på lørdagen og føret ble etterhvert mer og mer utfordrende. Været skiftet mellom sol og høljregn.

Stående bufeet: Mannskapene spiser en matbit på verandaen før neste runde. Vi hadde svært korte vaktskifter, og scooterne gikk mer eller mindre sammenhengende i 12 timer.

Omsider 🙂 kunne siste lass klargjøres for transport. Distansen inn til siste droppsted var ca 9 km.

Mørket har så smått begynt å senke seg når Lars legger den siste 60 cm lange klossen med 2″ X 4″av totalt 846 på sitt nye tilholdssted i Kongsvikdalen.

Våren har virkelig gjort sitt inntog og vi ble ferdig i siste liten. En fornøyd og sliten gjeng kunne sent lørdag kveld konstatere at bensinkannene var tomme og oppdraget utført. Når vi summerer opp har vi fraktet mellom 15 og 20 tonn våt trykkimpregnert materiale inn i Kongsvikdalen til glede for turgåerne i mange år framover.

Vi takker Harstad Turlag for godt samarbeid. Les mer om prosjektet deres her.

All kjøring ble gjennomført med tillatelse fra Harstad og Tjeldsund kommune.

Tekst: Sverre – Foto: Inge & Sverre

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Påsken 2020 - Norsk Folkehjelp Harstad

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.