Tour De Andørja 2017

For 17 året pakket vi utstyret og satte nesen mot en spennende helg på Andørja.

Fredagskvelden gikk med til forberedelser til lørdagens sykkelritt, blant annet med gjennomgang av våre nye sanitetsvesker som er utstyrt med blodtrykksapparat og saturasjonsmåler. Hjertestartere og oksygenapparat følger også med på denne typen vakter.

Kveldstur til grillbua på Klåpheia er også fast takst om fredagene…

I skarp rute ankom Norsk Folkehjelp Tromsø med sin ambulanse og en av sine mannskapsbiler på lørdag. Her står NF-Harstad sin ATV og ambulansen til NF-Tromsø klar til start ved Mjøsundbrua. Totalt ble syklistene fulgt av ATV, 3 biler + ambulanse.

Ambulansepersonell klar til innsats…

Hans Jacob også klar…

Nettbrettene ble testet første gang på Tour De Andørja i år. Disse gav en flott oversikt over hvor langt kjøretøyene var kommet og kunne dermed benyttes for å ta beslutninger hvis det oppstod behov for å flytte resurser under løpet. Nødnett gir svært god sambandsdekning for neste hele strekningen Sjøvegan – Årbostad. Den siste biten som mangler dekkes ved hjelp av Gateway plassert på skolen i Åndervåg.

 

Å følge etter mosjonsklassen med ATV er faktisk ganske trivelig. Det er mye liv langs løypa, mange hilser og vinker. På Ånstad fikk vi kake og is, og på Laupstad ble vi møtt av denne gjengen:

Noen ganger treffer man til og med folk man kjenner.

Sykkelrittet gikk som planlagt. Det ble gjennomført en kort evaluering i behandlingsteltet i etterkant. Her er hele gjengen samlet.

Søndag våknet vi opp til et fantastisk vær.

Årbostadtinden skulle bestiges. Også i år ble to av lagene flydd til toppen med helikopter.

Ståle, Maria, Roy og Ann Kristin er klar til takeoff.

Klargjøring av utstyr på toppen…

Laget på 900 moh har etablert seg… Ståle nyter utsikten.

Grunnet mange biler i fergekøen fikk vi litt ventetid på Sør-Rollnes. Her lagde vi middag og diskuterte helgens hendelser.

 Å være sanitetsmannskap på Tour De Andørja er spennende. Helsepersonell som vi verver og inviterer til å delta rapporterer også om dette.

Takk til arrangør, sikkerhetsansvarlig, lokalt sanitetspersonell (v/ Geir Arne), UNN, AMK og Luftambulansen på Evenes for et fruktbart samarbeid også i år.

En stor takk til damene i sanitetsforeningen som står grytidlig opp for å lage frokost til oss hvert eneste år!

Foto: Ståle Knudsen, Ann Kristin Larsen, Hans Jacob Bliktun og Sverre Vigstad

Be the first to comment on "Tour De Andørja 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.