Norsk Folkehjelp Harstad bygger hus!

27.juni ble en merkedag for Norsk Folkehjelp Harstad. Da vedtok kommunestyret i Harstad å innvilge oss 1.6 millioner kroner til huset vårt. Dermed er finansieringen i mål, og vi er klare til å gå i gang med selve byggeprosessen. Tusen takk, Harstad Kommune og ordfører Kari-Anne Opsal! 

Veien frem hit har vært lang og det har vært lagt ned en stor innsats for å komme hit. Prosessen har tatt over 5 år, og vi har hatt både opp- og nedturer. Vendepunktet i prosjektet kom med tildelingen av 5.8 Millioner kroner fra Sparebankstiftelsen Sparebank1 Nord-Norge. Dette gav oss det momentumet vi trengte for å komme oss videre. Dette gjorde at vi hadde en reell mulighet til å klare å komme i mål med resterende finansiering. Det er mange som har bidratt med små og store beløp og det er mange som skal takkes. Likevel var det bevilgningen fra Harstad Kommune 27.juni som ble tungen på vektskålen for finansieringen. 

Byggesøknad er nå inne hos Harstad Kommune og Besikt AS v/ Knut Bjørklund er ansvarlig søker og er prosjektleder. Tomten vi skal bygge på ligger nært folkeparken og like ved Turlagshuset. Takk til Harstad Turlag for velvillighet i forbindelse med avståing av tomt til oss. Også her må vi takke Harstad Kommune for gjennomføring av reguleringsendring av området. 

Vi går nå et svært spennende år i møte og vi forventer å ha komme i gang med graving i løpet av de nærmeste ukene. Dette vil bli et bygg som er svært synlig for Harstads befolkning og er en utmerket lokasjon for oss med tanke på vår beredskap og gir oss mulighet for videre drift i mange år fremover. Dette blir dermed et betydelig løft for den frivillige redningstjenesten i Harstad og omegn. 

Det er fortsatt mulig å gi støtte om man ønsker det og man kan da benytte spleis: Beredskapshus | Spleis fra SpareBank 1

Be the first to comment on "Norsk Folkehjelp Harstad bygger hus!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.